Oldal kiválasztása

Christopher West: A test teológiája kezdőknek

Kategória:

A test nemcsak biológiai valóság. A test, amint azt II. János Pál bővebben is kifejti, egyben teológiai valóság is. Bámulatos isteni történetről beszél. És mindezt éppen a nemek közti különbség misztériumán keresztül teszi: a kettő – a férfi és a nő – hivatása, hogy „egy testet” alkosson. Ez pedig azt jelenti, hogy a szex sokkal több, mint szex. Abban, ahogy a nemiségünket megértjük és kifejezzük, a legmélyebb meggyőződésünk fejeződik ki arról, kik vagyunk, kicsoda Isten, mi a szerelem értelme, és mit gondolunk a társadalmi rendről: maga az egész világmindenség misztériuma. Ezért a test II. János Pál pápa által kidolgozott teológiája messze nem csak a nemiségről és a házastársi szerelemről szól, hanem az „egész létezés és az élet értelmének újrafelfedezéséről”:

  • Mi az élet értelme?
  • Mit is jelent embernek lenni? Mi az ember elsődleges hivatása?
  • Miben gyökerezik az igazi boldogság?
  • Hogyan tapasztalhatjuk meg azt a szeretetet, amelyre a szívünk mélyén vágyunk?
  • Mi is a test teológiája?
  • Mi az erósz? 

Ajánljuk kortól és életállapttól függetlenül mindenkinek, minden életvédő szándékú embereknek, hit és életvédelemmel foglalkozó szervezeteknek és közösségeknek és magánszemélynek, családokkal és családpasztorációval foglalkozó szakembereknek és referenseknek, lelkigondozóknak, lelkivezetőknek, pedagógusoknak, hitoktatóknak, hittanároknak, katekétáknak, diakónusoknak, papoknak, lelkészeknek, teológusoknak, jegyben járóknak, házasságban élőknek, mentálhigiénés szakembereknek, egészségügyben dolgozóknak, segítő foglalkozásúaknak, szociális foglalkozásúaknak.

2.625 Ft

Leírás

A szerzőről:
Christopher West öt gyermek büszke édesapja. A test Szent II. János Pál pápa által kidolgozott teológiájának világszerte legismertebb tanítója és támogatója. A Cor Project alapítójaként és elnökeként olyan globális szervezetet vezet, amelynek az a célja, hogy mások is elsajátítsák, majd továbbadják ezt a felszabadító tanítást. A Test Teológiája Intézet társalapítója, melynek intenzív tanfolyamai az egész világról vonzzák a hallgatókat. Számtalan előadása, sikerkönyve, cikke világszerte szökőárszerű érdeklődést váltott ki a test teológiája iránt. Munkásságát méltatta a New York Times, az ABC News, a Fox News, az MSNBC és számos katolikus és protestáns sajtóorgánum. 

További információk

Tömeg 0.218 kg
Méret

135×210 mm

Oldalszám

180

Kötésmód

Puhafedeles

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.