Oldal kiválasztása

Arturo Mari: Találkozunk a paradicsomban

Kategória:
A Mission is Possible és a Heti Válasz Kiadó Karol Wojtyla pápává választásának harmincadik évfordulóján egy különleges ünnepi kötettel idézi fel a lengyel egyházfő életének azon mozzanatait, amelyek eddig rejtve maradtak a nagyközönség előtt. Arturo Mari Találkozunk a paradicsomban című könyvének első, lengyelországi kiadása háromszázezer példányban kelt el. A pápai fotóssal készült több tucat, eddig itthon még nem publikált fényképpel illusztrált interjúkötetben Arturo Mari felidézi emlékeit II. János Pál pápáról, s beavatja az olvasót a Vatikán kulisszatitkaiba.  

2.540 Ft

Elfogyott

Leírás

ELŐSZÓ
Azzal, hogy Arturo milyen szépen dolgozik, tisztában voltam, de azt nem is feltételeztem, hogy mesélni is ilyen szépséggel tud. Tudtam, milyen rengeteget képes megmutatni, de azt nem sejtettem, hogy ugyanennyit képes láttatni is. Ismert volt előttem, hogy minden helyzetet megörökít, de arról már fogalmam sem volt, milyen tehetsége van ahhoz, hogy a képek mögötti világot a maga teljességében adja vissza. Az igazat megvallva úgy tűnt számomra, hogy ez valójában lehetetlen is volna.
Április 2.-a után talán egytől egyik – ideértve legközelebbi munkatársait és a „családot”, ahogy Arturo olyan szépen fogalmazott – elgondolkodtunk azon, hogyan is tudnánk megőrizni II. János Pál személyének emberi vonásait azok számára, akik nem ismerhették őt közelebbről. Hogyan mutathatnánk be tűnődéseit, hogy eközben vidámságát se veszítsük szem elől, és miképpen ábrázoljuk egyszerre határozottságát és jámborságát, valamint az imádságban és az emberi valóságban való elmélyülését. Miként kapcsoljuk össze – a legegyszerűbben szólva – azokat a különböző helyzeteket, hangulatokat, döntéseket és szokásokat, amelyek az elhunyt Szentatya sokrétű és emberi ésszel föl nem érhető személyiségét: életszentségét adják. Talán mindanyájan érezzük, neki és az embereknek is adósok vagyunk , ezzel és némi irigységgel gondolunk Arturóra, aki – ahogy feltételeztük – szolgálatát beteljesítve pontifikátusának minden napját megörökítette. Eközben – ahogy az elmúlt huszonhét év folyamán – Arturo nem tett fel magának felesleges kérdéseket. Egyszerűen csak félretette fényképezőgépét, és gyermeki szeretet által vezérelve felidézte azokat a személyes és nyilvános pillanatokat, amelyek legmélyebben ivódtak emlékezetében. A kellő diszkréciót megtartva őszintén, bizalmasan beszélt, sok, eddig ismeretlen epizódot felelevenítve. Nincs mit csodálkozni – a diszkréció és szerénység mindig is szakmai és személyes erényei közé tartoztak. A halk, észrevétlen jelenlét, melynek köszönhetően II. János Pál soha nem gondolt afelől, hogy éppen fotozzák vagy leskelődnek utána. Vagyis az – a hűség, a szeretet és a teljes odaadás mellett – amiért halála előtt olyan hálás volt, és amit néhány órával azelőtt személyesen köszönt meg neki.
Én pedig azért szeretnék köszönetet mondani Arturonak e magával ragadó könyv elolvasása után, hogy e mindannyiunk által szeretett Személlyel kapcsolatos élményeit megosztotta velünk, és hogy tette ezt akkor, mikor emlékeink még egészen élénkek. Valamint azért is, mert mindezt ilyen szépen, természetesen és találóan foglalta szavakba.
STANISŁAW DZIWISZ ÉRSEK

További információk

Tömeg 0.328 kg
Méret

140x215mm

Oldalszám

146

Kötésmód

Keményfedeles

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.