Oldal kiválasztása

Trent Horn: 20 kérdés – 20 válasz Abortusz

Kategória:
20 átfogó válasz az abortuszra vonatkozó egyházi tanítással kapcsolatban felvetődő kérdésekre mindenki számára érthető formában.
Nélkülözhetetlen segédeszköz azok részére, akik az Egyház abortusszal szemben elfoglalt álláspontját kívánják megvédeni, vagy etikai kérdésekről tanítanak. A témák között szerepel az abortusz jogi helyzete az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban, a magzat jogai, a Biblia tanítása az abortuszról és az egyházi tanítás konkrét példákkal szemléltetett kifejtése, valamint olyan kérdések, amelyekkel a katolikusok gyakran találkoznak. 

1.680 Ft

Leírás

A szerzőről:
Trent Horn a Catholic Answers amerikai hitvédelmi és evangelizációs szervezet apologétája és előadója. Szakterülete az életvédelem, továbbá az ateistákkal és az agnosztikusokkal folytatott párbeszéd. Teológus mesterfokozatát a Steubenville-i Ferences Egyetemen szerezte.
 
Ajánlás:
A füzet, amelyet kezében tart az olvasó, egyszerű gondolatmenetekkel, de kiváló logikával végigvezet 20 kérdésen és 20 válaszon az abortusszal kapcsolatban, melyekkel korunkban tisztában kell lennie minden katolikusnak. Történelmünk olyan korszakába érkeztünk ugyanis, amikor az abortusz problémája – következményeit tekintve – talán a legsúlyosabb probléma. Első sorban a mérhetetlen sok kioltott emberi élet miatt, azután pedig az ebből következő bűntudat miatt, amely alattomosan rombol.
Az egymásra épülő kérdések és válaszok segítenek érveket találni egy olyan vitához, amely kibontakozhat a hétköznapok során, amikor egymásnak feszülnek élet-pártiak és ún. pártiak. De akár orvosok, védőnők, pedagógusok vagy politikában tevékeny emberek is nagy haszonnal forgathatják e kis füzetet. 
A szerző világossá teszi, hogy a sokféle kérdés mögött mindig ugyanaz az alapkérdés húzódik meg: hogy a magzat, akiről szó van az abortusz kapcsán, valójában embernek számít-e vagy nem. A szerzőnek természetesen ez a szilárd kiindulópontja, és még csak vallásosnak sem kell lenni, hogy ezt az igazságot belássuk. Elég a tudomány érveit következetesen végigvezetni. Hiszem, hogy ez a füzet hatékonyan hozzájárulhat az élet kultúrájának megerősítéséhez Magyarországon. 
Puskás Antal pálos szerzetes  
 
Ajánljuk mindenkinek, aki abortuszban érintett, életvédő szándékú embereknek, hit és életvédelemmel foglalkozó szervezeteknek és közösségeknek és magánszemélynek, családokkal illetve családpasztorációval foglalkozó szakembereknek és referenseknek, lelkigondozóknak, lelkivezetőknek, pedagógusoknak, hitoktatóknak, hittanároknak, katekétáknak, diakónusoknak, papoknak, lelkészeknek, mentálhigiénés szakembereknek, egészségügyben dolgozóknak, segítő foglalkozásúaknak, szociális foglalkozásúaknak, gyermekvédelemmel foglalkozóknak.

További információk

Tömeg 0.076 kg
Méret

118×167 mm

Oldalszám

72

Kötésmód

Puhafedeles

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.